Smerte hos tandlægen var kun i gamle dage

Sundhed handler også om at tage til tandlægen med jævne mellemrum at få renset sine tænder helt i bund. Men mange kan tøve med at tage til tandlægen, fordi de er bange for smerter.

I dag tilbyder de fleste tandlæger 100% smertefri behandling. Der er derfor ingen grund til at være bange for at tage af sted til tandlægen.

Læs mere hvis du generelt er bange for at tage til tandlægen og gerne vil vide lidt om hvordan du får hjælp for skræk for tandlæger og kan benytte smertefri behandling hos tandlægen.

Den smertefri behandling – samme gode sundhed

I dag er der meget gode muligheder for helt smertefri behandling, hvis du gerne vil have det ved tandlægen. Det er noget langt de fleste danskere benytter sig af, når de er ved tandlægen i dag. Dette koster naturligvis en smule mere, men det kan altså være penge der er ganske godt givet ud.

Din tandlæge vil som regel altid selv nævne det og spørge, hvorvidt du gerne vil have bedøvelse. Men ellers kan du altid blot spørge dem direkte – det vil kun være fint for din sundhed.

Tandlægeskræk

Mange andre danskere kan finde det dybt ubehageligt at tage til tandlægen, fordi de reelt lider af en smule tandlægeskræk. Det er med garanti ikke sjovt for nogen at have en fremmed person til at grave rundt inde i munden med skarpe instrumenter og bore i deres tænder.

Men for nogle er det faktisk en ret voldsom skræk for tandlæger, som næsten kan gå hen og være en fobi.

Hvis din tandlægeskræk ikke er helt så voldsom igen, så kan du blot prøve at finde frem til en rigtig god tandlæge i dit område, som kan tage sig godt af dig. Rigtig mange tandlæger er skam godt klar over, at nogle mennesker er bange for at gå til tandlægen.

Der er derfor også mange tandlæger, som vil være opmærksomme på det generelt, når du besøger dem. Men hvis du samtidig siger det før du åbner munden op af andre årsager, så ved de også bedre at de skal tage sig ekstra godt af dig – og det vil kun gavne din sundhed.

Kig anmeldelserne igennem

Det er også noget du kan læse lidt mere om gennem diverse kundeanmeldelser. Gennem disse vil tidligere kunder ofte dele deres meninger, hvis de har haft nogle gode eller dårlige oplevelser med en bestemt tandlæge.

Det er altid en god ide at kigge disse igennem, før du booker tid ved en tandlæge. Læg især godt mærke til hvorvidt nogle af disse anmeldelser nævner at de selv lider af tandlægeskræk.

Nogle gange vil de forskellige tandlæger også nævne det på deres hjemmeside, hvis de anser sig selv for at være ekstra opmærksomme på at folk har tandlægeskræk.