Er en højstol sikker?

Det er ikke nødvendigt at have en højstol stående klar inden den lille ny kommer til verden, men det er en stor hjælp når dit barn bliver omkring 4-6 måneder og kan sidde selv. Således kan du få hænderne fri for en stund og du vil også kunne byde dit barn velkommen til familiens aktiviteter og lade det være med ved måltiderne omkring spisebordet.

Når du sætter dit lille barn fra dig i eksempelvis en højstol, så vil du gerne have at sikkerheden er i orden. Højstole er udarbejdet i konstriktionen og designet med et stort fokus på sikkerhed, så ikke du skal bekymre dig når du sætter dit barn fra sig.

Find den helt rigtige højstol til dit barn

Når du skal på udkig efter en højstol til dit barn, så er det vigtigt at du vælger den rette fra start. Selvfølgelig kan der være farver og designs som du har et ønske omkring i forhold til at det er et møbel der skal placeres centralt i din indretning, men ellers er det vigtigt at have fokus på kvalitet, komfort og sikkerhed. Ved at vælge den rette højstol, så kan dit barn sidde ergonomisk korrekt og dermed også være med ved bordet i flere timer dagligt, eller så længe det måtte tage at komme igennem måltiderne. Derudover vil du højest sandsynligt erfare, at det er en stor fordel med en højstol der er nem at rengøre og flytte rundt på.

Køb højstole der kan reguleres efter barnets størrelse

Der er flere forskellige højstole på babymarkedet og nogle kan anvendes i flere år end andre. En stor fordel ved at købe en højstol der kan reguleres i funktioner er, at du gør dig en investering i dit barn med en stol der kan anvendes i mange år frem i tiden. Ved at købe en højstol der er af god kvalitet, nem at rengøre og samtidig er komfortabel og med mulighed for indstilling, så kan dit barn nemt bruge det lige indtil det er blevet stort nok til at sidde på en traditionel spisestol. Det er ikke unormalt at børnene gerne vil sidde i en højstol til de er omkring 10 år, så længe den kan tilpasses til det og at eventuelle bøjler og ekstra sikkerhedsudstyr kan fjernes helt.

Alle højstole bliver nøje testet inden de kommer i butikkerne

Alle højstole skal igennem et stort sikkerhedsnet, inden det er muligt at de kan komme til butikkerne. Sikkerheden er nemlig alfa og omega i forhold til at lade dit barn sidde for sig selv. Nogle producenter går endda lidt længere end hvad forskrifterne beskriver og skaber yderligere sikkerhed i forhold til om stolen kan vippe eksempelvis. Reglerne på området ændrer sig hele tiden og højstole bliver mere og mere sikre. Derfor kan det være en fordel at købe en højstol fra ny, frem for at købe en ældre model brugt, såfremt at det er den højest mulige sikkerhed du vil have fra møblet.