Lær mere om sikkerheden ved pusleborde her

Små, søde babyer som din skal have skiftet deres ble mellem seks til otte gange om dagen, og de fleste børn går med ble i tre år! Det bliver hurtigt til meget ildelugtende arbejde med at skifte ble! Derfor er det for mange forældre i den grad vigtigt, at de har et dedikeret område i hjemmet til nemt at skifte alle disse bleer.

 

For langt de fleste forældre betyder det, at de køber sig et puslebord. Der er stilarter og designs af pusleborde, der passer ind i indretningen i de fleste børneværelser derhjemme, men som med alt andet, som angår dit lille barn, så er sikkerheden ved puslebordet det absolut vigtigste.

 

Sikkerheden ved puslebordet – kig efter dette

Selve puslebordets konstruktion er helt afgørende.

 

Kig derfor efter pusleborde til babyer, som er fremstillet af hårdt, massivt træ, som ydermere er sat sammen af solide metalbeslag. Undgå også pusleborde med sprækker og revner, hvor baby kan få de små fingre i klemme! Hvis du planlægger at bruge puslebordet til at skifte ble på, indtil baby er blevet stor nok til ikke at bruge ble, så bør du kigge efter et puslebord, som kan klare en vægt på op til 20 kg.

 

Du kan også overveje at købe et puslebord, som kommer med sikkerhedsremme og tremmer, der forhindrer din baby i at rulle af, hvis du et øjeblik er uopmærksom. Derved er du sikret en god arbejdsstation, hvor du både kan skifte ble på baby og give din baby tøj på. Vær dog opmærksom på, at du aldrig skaber en falsk fornemmelse af sikkerhed ved puslebordet – du skal altid have en hånd på dit barn. Derved er du bedst sikret, at dit barn ikke falder af.

 

For din egen sikkerhed bør du også sørge for, at puslebordet er indstillet i den rigtige højde for dig, så du ikke spænder ryggen og får skader, mens du skifter baby. Når mor og far er glade ved puslebordet, bliver baby også glad! Derudover er det også vigtigt at sikre sig, at puslebordet ikke er overfladebehandlet med stoffer, som er giftige.

 

Pusleborde med badekar og sikkerhed

Det kan også være, at du vil have et puslebord med badekar. Pusleborde, som kommer med indbygget badekar, har altid den fordel, at det er nemt og bekvemt at vaske baby eller give dit barn et lille bad, efter bleen er blevet skiftet. Læs bare mere her!

 

Når det gælder sikkerheden af puslebordet med badekar, så bør du sikre dig, at den plastik, som badekaret er fremstillet i, har de rette europæiske sikkerhedsmærker. Disse kan du læse mere om ved en hurtig søgning på internettet.

 

Derudover bør du også sikre dig, at puslebordet med badekar nemt kan rengøres af hygiejniske hensyn. Du bør også være opmærksom på, om puslebordet kommer med hjul. Dette er typisk en fordel, da det gør det nemmere at flytte rundt på puslebordet i hjemmet. Til gengæld skal du sikre dig, at puslebordet med badekar så også har hjullåse på mindst to af hjulene, så bordet ikke begynder at rulle med baby på!