Hvornår skal man bruge graviditetsbukser?

Det er et spørgsmål som mange gravide stiller og med god grund. For de fleste ved jo, at man i hvert fald på et eller andet tidspunkt formentlig ikke længere kan passe sine normale bukser. Men hvornår er det normalt at man skifter over til graviditetsbukser? Det kan du læse mere om lige her.

Hvornår begynder maven at vokse?

Et stort spørgsmål fra mange gravide er, hvornår begynder maven at vokse og hvornår skal man skifte over til graviditetsbukser? Til det er der ikke noget konkret svar. Alle kvinder er forskellige og deres maver vil også vokse forskelligt. Så nogen vil formentlig skulle bruge dem meget hurtigt i graviditeten hvorimod andre måske først skal bruge dem senere i graviditeten.

Men du skal gøre hvad du føler er mest behageligt for dig. Så selvom du måske ikke selv synes, at din mave er så stor endnu men at dine bukser begynder at stramme, så skift endelig over til graviditetsbukser. Du skal alligevel nok få brug for dem, så du kan lige så godt skifte lige så snart du begynder at synes at din mave fylder for meget i dine normale bukser.

Mange kvinder begynder allerede i første trimester at gå med graviditetsbukser, graviditetsleggings og graviditetsshorts.

Gå efter behagelige graviditetsbukser

I takt med at maven vokser, så bliver det hele bare tungt – ja det er faktisk i det hele taget bare rigtig tungt at være gravid, specielt i slutningen af graviditeten. Så det er vigtigt at du gør det så behageligt for dig selv som muligt. Gå derfor efter graviditetsbukser eller graviditetsshort som du synes er rare at have på.

Specielt leggins med ekstra plads til maven er der mange gravide der synes rigtig godt om.

Mange bruger også bukserne efter de har født

Det er ikke ret mange kvinder der hopper direkte i deres gamle bukser efter at de har født. Derfor er det helt normalt at bruge graviditetsbukser efter du har født også. Du skal derfor ikke være ked af, at du måske ikke kan passe dine normale bukser med det samme igen. Det tager tid før maven har lagt sig og alt væsken er ude af kroppen igen.

Derfor er der mange kvinder der stadig bruger de særlige bukser selv et par måneder efter at de har født. Igen er det meget individuelt hvornår ens krop kommer sig efter en graviditet og hvor hurtigt maven bliver normal igen.